Skip to main content

Model Uçak Simülasyonu PhoenixRC v5 incelemesi

İyi çalışmalar;

Bu çalışmamda model uçak, helikopter ve multirotor simülasyonu olan Phoenix RC v5 incelememi sizlerle paylaşacağım.


Öncelikle simülasyondan bahsedecek olursam, gerçekçilik konusunda harbiden sağlam bir iş çıkarmışlar. Uçaktan uçağa farkı çok rahat hissediyorsunuz, aynı şekilde gerek helikopterler gerekse multirotorlar kısmında farkı çok güzel hissettirmişler.

Diğer taraftan hava koşulları ve kullandığınız platformun o hava koşulundan etkilenme şekli çok gerçekçi hazırlanmış.

Kötü olarak nitenlendirebileceğimiz bazı hususlar ise 2d görüntüde platforma etki edebilecek ev, araba, uçak, ağaç vb. nesnelerin yakınlık uzaklık konusunda göz yanılsamasına sebep olduğu su götürmez bir gerçek. Bazen arkasından dolanıyorum sanıyorsunuz bakmışınız önünden geçiyorsunuz veya tam tersi oluyor. Diğer taraftan bir çok kere çarpıyorsunuz.

Diğer bir kötü özellik ise 2d bazı alanlarda çalı olarak adlandırabileceğimiz nesnelerede duvar hissiyatı verilmiş, yerde giderken ota çarpıp uçağınızı parçalayabiliyorsunuz (:

Simülasyon için ilk ihtiyacınız olan bir adet kumanda:


Burada ben Futaba'nın fasst serisinden bir kumandayı kullanıyorum. Bir çok kumandada simülasyon için giriş mevcut fakat siz yine de kontrol edin, kutuda verilen ara kabloları bir çok kumandaya uyacak şekilde.


Kutuyu açtığınız zaman bir adet CD, temel ara kablosu ve bu kabloyla uyumlu çeşitli kumandalar için minik ara kabloları sizleri selamlıyor.


Burada ilk yapmanız gereken CD ile kurulumu sağlamak. Kurulum diğer simülsayonlara göre gayet basit. Standart Anadolu mantığı ile 'next next de zaten kendi kuruluyor' kurmanız pek tabi mümkün.

Kurduktan sonra kumanda-bilgisayar bağlantısını yapıyorsunuz.


Bilgisayara kumandanızı verilen ara kablosuyla birlikte bağladığınızda simülasyon sizden hangi kumandayı kullandığınızı ve hangi modeli olduğunu soruyor. Daha sonra kullanacağınız komutlara göre sistemi konfigüre ediyorsunuz. 

Simülasyon hazır, pratik yapmaya koyulabiliriz.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Artificial Horizon and Compass Using Arduino-Processing-MPU6050

Hi everyone, Today we will realize our artificial horizon using Arduino, Processing and MPU 6050 IMU. In this application I use Arduino Uno, If you should use different card, you should examine i2c communication for your card. For Arduino Uno connections will be like that: MPU6050 Pins       Arduino Uno Pins Vcc                        3.3V Gnd                       Gnd SCL                       A5 SDA                      A4 INT                       2 (Digital Pin) This my MPU6050, if you want more information about it: http://www.invensense.com/mems/gyro/documents/PS-MPU-6000A-00v3.4.pdf After it we connecting the MPU6050 to Arduino. If our Arduino-MPU6050 sy...

Onuncu Yıl Marşı - Arduino

Bir önceki çalışmamızda sizlere Arduino'nun hazır melodilerinden dinletiler sunmuştuk. Bu gün ise sınırları biraz daha zorlayıp Nokia 3310 Besteleyici deneyimime güvendiğim için kodları kurcalayarak bestelediğim Onuncu Yıl Marşı'nı bayrak sallayarak dinletmek istiyorum. Eğer gerçekten Onuncu Yıl Marşı olarak dinlerseniz öyle oluyor, lütfen biraz ön yargı :) (3310'nun besteleyisinden kat be kat zor bir iş olduğunu itiraf etmeliyim) Servo ucuna bağladığım bayrağı sürekli olarak bir sağa bir sola sallama isteğim, Tone.h kütüphanesinin Servo.h kütüphanesini yanında barındırmak istememesi üzerine sekteye uğradı. Timer hatası sebebiyle bunu yapamadım, fakat yılmadım servo'yu direkt melodi sinyalinin geldiği bacağa bağladım. Bu ise her ne kadar dolu dolu bir bayrak sallayış olmasa da gönlümüzü etmeye yetiyor :) Gerekli malzemeler: Servo Hoparlör Bağlantı Kabloları Olmazsa olmazımız bayrağımız. Bağlantının nasıl yapılacağına gelecek olursak Hoparlörün si...

Arduino ile Brushless Motor Kontolü

Merhabalar, Bu uygulamamızda ise Arduino kullanarak Brushless yani fırçasız motorumuza hareket vermeye çalışacağız. Gerekli malzemeler: Brushless DC Motor Electronic Speed Controller (ESC) Potansiyometre Bağlantı Kabloları Güç Kaynağı (Kaynak olmadan da Arduino besleyebiliyor fakat motor devri çok düşük kalıyor) Ve tabi ki Arduino :) Bağlantılarımızı aşağıdaki resmide belirtildiği şekilde yapmalıyız:  Bağlantıları yaptıktan sonra sıra Arduino'yu programlamaya geliyor: Koda direkt ulaşmak için: